REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

La concurs poate participa orice student care dovedește că este înscris în anul desfășurării concursului în învățământul superior de stat sau particular acreditat, din România sau din străinătate.

Timpul de desfășurare a sesiunii de concurs este de 120 – 180 minute.

Concurenții pot participa la concurs cu calculatorul personal, pe care există preinstalat un pachet CAD/CAM licențiat. Organizatorii pot asigura tehnica de calcul pentru concurenții care solicită acest lucru în momentul înscrierii. De asemenea, organizatorii vor specifica programele pe care le pun la dispoziție, concurentul urmând să opteze pentru programul dorit, la data înscrierii la concurs.

În timpul concursului studentul poate utiliza materiale documentare proprii, tipărite sau în format electronic.

În timpul concursului nu se discută, nu se cer lămuriri altor concurenți la probleme legate de concurs, nu se împrumuta obiecte sau documente personale.

În cazul apariției unei probleme tehnice, concurentul trebuie săanunțe, în cel mai scurt timp, situațiaapărută unui oficial de concurs. Studenții pot beneficia de prelungirea timpului de concurs în situații deosebite: defectarea stației de lucru, blocarea programului (în cazul echipamentelor și pachetelor software puse la dispoziție de organizator).

Evaluarea proiectului rezultat din concurs se face de către 1 – 2 oficiali, desemnați de comitetul de organizare al concursului.

Corectarea subiectelor poate fi publică, în conformitate cu decizia comisiei organizatorice.

Studențiicâștigători vor fi recompensați cu diplome și premii (în funcție de fondurile obținute din sponsorizări), acordându-se trei premii și trei mențiuni. Aceste premii pot consta în: premii în bani, obiecte, atestate, note propuse la discipline din planul de învățământ, participări la evenimente științifice sau stagii de cercetare.

Studenții care nu se prezintă la concurs,deși au fost trecuți pe lista de concurs, vor fi menționați cu textul “neprezentat”, iar cei care abandoneazăînainteaexpirării timpului de lucru vor fi menționați cu textul “abandon”.

Regulamentul de desfășurare trebuie prezentat concurenților la începutul concursului. De asemenea, regulamentul va fi afișat pe pagina web a concursului.

În cadrul concursului Best-Design – Proiectare constructivă, se solicită concurentului ca, plecând  de la desenul de execuție al unei piese, să realizeze modelul 3D al reperului respectiv, desenul de execuție (inclusiv o vedere axonometrică), precum și o simulare FEM, în condiții de material, lege constitutivă, reazeme și încărcări date.  Punctajul se acordă astfel:

1.   Realizarea modelului 3D al reperului în conformitate cu desenul de execuție (punctajul se acordă dacă modelul creat de concurent are aceleași suprafețe cu piesa din desenul de execuție) – 25% punctaj;

2.   Consistența restricțiilor geometrice și dimensionale din cadrul modelului 3D cu cotele și specificațiile din desenul de execuție (punctajul se acordă dacă schițele sunt cotate complet și dacă valorile cotelor coincid cu cele din desenul de execuție) – 25% punctaj;

3.   Realizarea propriu-zisă a desenului de execuție, incluzând o vedere axonometrică – 25% punctaj;

4.   Realizarea simulării FEM (punctajul se acordă dacă este indicată corect valoarea maximă a tensiunii echivalente von Mises) – 25% punctaj.

În cadrul concursului Best-Design – Proiectare tehnologică, se solicită concurentului ca, plecând  de la modelul 3D al unei piese, să propună o tehnologie și să realizeze programul de comandă numerică a mașinii unelte.  Punctajul se acordă astfel:

1.   Alegerea corectă a sculelor și a operațiilor corespunzătoare – 25% punctaj;

2.   Stabilirea corectă a traseului tehnologic – 25% punctaj;

3. Folosirea eficientă a diferitelor tipuri de operații de prelucrare și selectarea corectă a parametrilor diferitelor tipuri de operații de prelucrare – 25% punctaj;

4.  Generarea programului G-code postprocesat – 25% punctaj.



DESCARCA REGULAMENT BEST DESIGN

      

 

©Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management
Str. Universităţii, nr. 13, 720 229 Suceava, Romania, tel: +40 230 523743, +40 230 216147 / 112 e-mail: secretariatfim.usv.ro

   Search Engine Optimization