Universitatea Stefan cel Mare din Suceava

Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava
Facultatea de Inginerie Mecanică Mecatronică şi Management


ADA - Partener Siemens PLM Software
Siemens PLM Software
ADA - Partener pentru inovare

Prezentarea centrului

În 2005, în cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, s-a înfiinţat prin parteneriat cu ADA şi UGS, centrul de training destinat pregătirii specialiştilor în domeniul CAD/CAM/CAE, folosind licenţe software academice.

În prezent, centrul dispune de un număr de 20 licenţe academice SolidEdge, 10 licenţe academice NX4 şi o licenţă comercială NX 4. Licenţele sunt folosite în scop educaţional pentru a permite sudenţilor să se familiarizeze cu cele mai moderne soluţii software de proiectare, simulare si producţie.

Centrul de training ADA - Siemens PLM este dotat cu 20 staţii de lucru performante cu conexiune la internet, server şi videoproiector.

Universitatea Stefan cel Mare din Suceava
Centrul de training Siemens PLM din Suceava

Director centru

Prof. dr. ing. Amarandei Dumitru este profesor universitar, Director al Departamentului de Mecanica si Tehnologiii, Facultatea de Inginerie Mecanică Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Domnul profesor Amarandei Dumitru este de 15 ani titularul cursului de "Concepţia fabricaţiei asistate de calculator", publicând o serie de articole şi cărţi in domeniu.

Prof. dr. ing. Dumitru Amarandei
Prof. dr. ing. Dumitru Amarandei

   Search Engine Optimization